dilluns, 7 de novembre del 2011

Exposició la guerra del francés

Un repta per l'Associació

Una idea em rondava pel cap des de feia molt temps per promoure mes l'esperit de l'Associació de pintors, fer una exposició que no fos com les altres que hem fet, que realment fos atípica.
Tot va venir de la mà del Sr. Jordi Pericot, un gironí enamorat de la guerra del francès i de  la Torre Gironella, el qual va saber traspassar-me la seva passió pel tema i em va proposar fer una exposició que parlés del temps en què els francesos van estar envaint Girona cap a l'any 1808. La proposta em va il·lusionar perquè potser era un tema que encara que te molts afeccionats i socis i cada any commemorant els 200 anys de l'esdeveniment, vestits de l'època i en diferents llocs de les muralles on veritablement va succeir, fan representacions del setge que va passar Girona, repeteixo, com que era un tema no massa representat en quadres, potser per la seva temàtica bèl·lica, o per ser una minoria el que li agradi, era un repte molt temptador, doncs es tractava de pintar un mateix i únic tema però amb diferents estils i gammes de paletes on cadascun intentaria traspassar al llenç la seva visió particular de la guerra del francès.
Després de moltes converses i preparatius, buscant informació i sala on exposar, ens decidim ha emprendre aquesta fantàstica aventura de la guerra del francès, no tots els pintors van estar d'acord, ni tots els pintors es van presentar per seguir el tema, però no importava, doncs una majoria es van fer amb la idea i després d'algun temps es va complir amb el compromís.

El dia 1 de agost de 2011 es va inaugurar l'exposició a la sala Ferran Agulló Vidal situada a la Plaça del Vi 3-B de Girona, una sala en què solament exposen temàtica de la guerra del francès i en la qual va estar convidada gent que simpatitzava amb el tema que es presentava. Aquesta exposició va estar oberta tot el mes d'agost on molts afeccionats al tema i curiosos per una exposició diferent  poc a poc es van endinsar per un recorregut de la història de la ciutat de Girona arribant-se fins i tot ha vendre's alguns dels quadres exposats, encara que la filosofia primera era solament exposar i cooperar en un esdeveniment únic a la ciutat de Girona.

 Sala Ferran Agulló

 

I aquí els quadres exposats pels pintors de l'Associació d'Artistes plàstics ciutat de Girona


Joan Ayala  
__________


 Fina Ribas
__________


Carmen Galí 
__________


Toni Carreras
__________


 Mª Carmen Griñan
__________


 Josep Mª Roca
__________ 

  
Isaac Castillo
__________


 
 Casi
__________


Joan Falgueras
__________


Cristina Carreras
______________________________
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada